divendres, 23 de desembre del 2011

Reunió 15 desembre Ajuntament de Sta. Perpètua de Mogoda

La reunió encapçalada pels socis de govern d’ICV (Isabel García), CIU (Joan Mestres) i PCCA (Francesc Rodríguez) i per una vintena de veïns de la Plataforma d’afectats entre els que també hi havia membres de l’AVV de La Florida es va desenvolupar amb una harmonia destacable.

 El govern va explicar el treball que s’havia fet des de l’Ajuntament al llarg d’aquests mesos i la direcció que seguirien. En l’informe que enviaran a Foment contemplaran les 3 opcions:



1.    Desdoblament amb pantalles acústiques

2.    Desdoblament amb soterrament

3.    Desviament de la R3 i connexió amb la R8


El govern ens va comunicar que les dues primeres opcions havien estat estudiades durant els darrers mesos i ara mateix estaven estudiant la 3a. També ens van fer saber que aquesta darrera possibilitat és la que els hi semblava millor. De manera afegida, han aprovat dins el pressupost un estudi de vibracions i soroll que es durà a terme a la R3. Van senyalar que properament existirà una reunió entre els socis de govern de Sta. Perpètua i de La Llagosta, atès que és una problemàtica que afecta als dos municipis.


Des de la Plataforma d’afectats es va explicar el resultat dels contactes amb entitats i veïns de Sta. Perpètua de Mogoda i La Llagosta. L’experiència que hem obtingut és que la gent es mostra a favor del desviament i que es queden sorpresos de què no hi hagi hagut difusió i divulgació als medis de comunicació de tot aquest problema. Des de la Plataforma vam recalcar que era necessari fer aquesta difusió i divulgació. Des de l’Ajuntament se’ns va respondre que també ho consideraven així.


La Plataforma d’afectats va demanar col·laboració en dos temes cabdals:


·         Volem enviar una carta dirigida a l’Adif però com que hi tenen tantes delegacions no sabem a quina ens hem de dirigir. Demanàvem ajuda a l’Ajuntament per tal d’esbrinar quina és la millor dins l’organigrama existent.



·         Pels problemes geològics que existeixen en la zona superior al talús i que afecten a propietats privades i als carrers, vam informar als socis de govern que l’Institut Geològic de Catalunya pot intervenir per directriu de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat. En aquest sentit, l’Ajuntament hauria de comunicar el problema i esmentar aquesta opció per via oficial a la Conselleria.


Des de l’Ajuntament es van mostrar d’acord i la reunió va acabar amb una sensació molt positiva pels veïns que van participar.


La Plataforma farà una reunió d’afectats i jornades de taules informatives als dos municipis durant el gener del 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada