dijous, 28 de març del 2013

Escrit d'Ecologistes en Acció de Catalunya

L’AMPLIACIÓ DE LA R3 DE RENFE S’HA DE TRAMITAR DE NOU RESPECTANT CONDICIONANTS URBANÍSTICS, SOCIALS I AMBIENTALS

Recentment Ecologistes en Acció de Catalunya ha enviat un escrit al Ministeri de Agricultura, Alimentació i Medi Ambient en relació al projecte de desdoblament de la línia ferroviària R3. En l’escrit es demana la caducitat de l’expedient, atès que ha transcorregut en més d’un any el termini màxim previst per la llei per efectuar la Declaració d’Impacte Ambiental, així com que s’elabori novament des de l’inici i es tramiti l’ Avaluació d’Impacte Ambiental.

 L’escrit enviat al Ministeri aglutina altres peticions en referència als nous aspectes que han agafat rellevància els darrers anys i dels quals l’estudi informatiu del desdoblament de la R3 aprovat al 2008 no oferia solucions satisfactòries o no contemplava, com ara riscos geològics, permeabilitat urbana, emissions acústiques i de vibracions, ponts de gàlib estret sobre cursos fluvials, permeabilitat ecològica, contradiccions del projecte amb el planejament territorial i urbanístic vigent i la necessitat d’analitzar altres  alternatives de traçat.

La Plataforma d’Afectats per la R3 de Sta. Perpètua de Mogoda i La Llagosta que porta identificant i treballant sobre el terreny diversos aspectes del projecte des del 2011, aplaudeix la iniciativa d’Ecologistes en Acció i també pensa en què el desdoblament projectat té uns defectes que s’han de corregir. Per això s’ha de tenir en compte la participació de la ciutadania afectada. Tant Ecologistes en Acció com la Plataforma d’Afectats estan a favor del tren com medi de transport, però consideren que el traçat de les infraestructures s’ha d’estudiar amb deteniment a fi de què siguin més eficients i amb un encaix territorial òptim, tot respectant el medi ambient i la qualitat de vida de les persones. Una infraestructura no pot caure com una llosa que hipotequi el futur de persones i fragmenti el territori eternament.

Plataforma d'Afectats per la R3: plataformaafectatsr3@gmail.com
Ecologistes en Acció de Catalunya: natura@ecologistesenaccio.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada