dilluns, 9 de desembre del 2013

Reunió Ajunt. Sta. Perpètua de Mogoda 19-11-13


La reunió es va demanar per part de la Plataforma d’Afectats. Es va avisar als veïns per via correu electrònic de la data, hora i lloc de reunió, tot concretant que cadascú mirés de comunicar-ho als veïns propers, ja que alguns no disposen de correu electrònic.

Finalment, a la reunió van participar l’Alcaldessa del municipi, una tècnica i aproximadament una vintena de veïns afectats per la R3.

Preguntes que es van fer des del veïnat a Alcaldessa i tècnica:


1.    En relació a la prospecció geotècnica que va fer l’Adif al 2013 al patí d’un veí que viu sobre el talús.
 

Té l’Ajuntament les dades o l’informe resultant? Se’ns contesta que no. Heu demanat l’informe o les dades? Se’ns contestat que si.

Quan i com? Se’ns contesta que ho van demanar verbalment temps enrera, però que no han rebut res.

Des de la Plataforma fem constar la nostra indignació envers aquest tema, atès tota la problemàtica que pateixen les propietats que se situen sobre el talús. Ens resulta increïble que desprès de més de dos anys batallant amb aquest assumpte encara no tinguem dades geotècniques ni cap informe geotècnic. Pensem que l’Ajuntament hauria d’haver demanat insistentment a l’Adif els informes o dades geotècniques per via formal i no deixar passar mesos pel mig. Manifestem que aquest aspecte d’aconseguir les dades geotècniques s’hauria de prendre més seriosament des de l’Ajuntament, i recordem que també el carrer i les voreres pateixen moviments des de fa anys.

 

2.    El 13 de juny de 2013 diversos membres de la Plataforma van mantenir una reunió a l’Ajuntament amb el Cap del Gabinet d’Alcaldia i una tècnica. En aquesta reunió se’ns comunica que des de l’Ajuntament volen crear una Comissió per treballar el tema de la R3.

 Quan es crearà aquesta comissió? Manifestem que està passant el temps i tenim la impressió de què els darrers mesos no s’han pres els problemes de la R3 amb la seriositat que requereixen.


3.    Quina és la posició del grup d’ICV de Montcada respecte les propostes de desviament de la R3 al terme municipal de Montcada?
 
L’Alcaldessa ens contesta que en principi estaven d’acord, però que ho tornaran a preguntar.

 

4.    Quan estarà enllestit el Pla pel funcionament durant el primer any de la Comissió sobre la R3?

No se’ns acaba de donar una data. Manifestem, novament, que davant la gravetat de la situació, s’hauria d’accelerar en aquest sentit. Queden pendents molts interrogants i aprofundir en els diferents aspectes (Declaració d’Impacte Ambiental, risc d’inundacions, contaminació acústica, talús, expropiacions, possible risc de les cases de quedar fora d’ordenació, etc.). Ens dóna la sensació de què no s’ha avançat gaire des de la creació de la Plataforma, tot i que la reivindicació sobre aquests punts es va fer des del principi.

 

Insistim en què és necessari convocar als afectats a una reunió en la que des de l’Ajuntament s’expliquin diversos aspectes per tal d’esvair rumors incerts sobre el desdoblament de la R3:


·         Les expropiacions

·         El risc de les cases de quedar fora d’ordenació i el que pot suposar

·         La realitat, el desdoblament no és ficció, està en tràmit

·         Etc.

 
Fem constar que si bé anteriorment hem sabut reconèixer positivament les coses i treball que s’han fet bé des de l’Ajuntament, estem especialment molestos pel que ha anat passant durant els darrers mesos. Estem molestos per la manca d’informació rebuda i per la manca d’activitat dels darrers mesos. Tot això contrasta amb les notícies dels medis de comunicació sobre la R3 de les darreres setmanes, que no han fet més que l’angoixa als veïns; vegeu:


Tampoc entenem com davant aquestes notícies desesperançadores sobre la R3 i les ràpides respostes dels Alcaldes d’altres municipis afectats (p.e. a Montcada i Reixac), no s’ha produït el mateix i amb una rapidesa similar des de l’Alcaldia de Sta. Perpètua de Mogoda.
 

La reunió no va ser agradable, va ser tensa i agre. Els veïns que hem estat més implicats en batallar amb aquest problema, sentim una barreja de frustració, desencant i fins de sentir-nos enganyats. Mentrestant, les cases vibren a cada tren, el soroll, l’angoixa i la sensació de què el malson s’apropa cada vegada més ens acompanyen. No ens sentim acompanyats i no som vots, ni coses que es poden manipular, som persones i creiem tenim tot el dret a defensar el nostre barri i les nostres llars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada