dilluns, 9 de desembre del 2013

Cronologia


Farem una breu ullada a les problemàtiques i aspectes que la Plataforma ha anat tractant i reivindicant al llarg del seu recorregut, i l’estat actual.
 
Talús
Seguim sense tenir informes geotècnics.
Seguim sense saber res del que ocasiona les esquerdes a patis, cases i carrer.

Contaminació acústica i vibracions
L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va encarregar un estudi al 2012 que posava de relleu que existien valors superiors als límits legals establerts.
 
No s’ha profunditzat en l’aspecte jurídic.
 
Necessitem precedents i documents tècnics publicats que ens aclareixin si les travesses de formigó esmorteixen o no més les vibracions i sorolls que les de fusta. Es va demanar fa molts mesos a la tècnica de l’Ajuntament de Sta. Perpètua que porta el tema. Actualment, seguim sense tenir documentació per poder jutjar si ens convenen travesses de fusta o de formigó. Els veïns no som técnics en aquesta temàtica.
 
Expropiacions
Estem pendents d’una reunió aclaridora destinada als afectats per part de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Fa bastant més d’1 any que es va demanar i encara no s’ha produït, tot i que s’ha insistit en unes quantes ocasions.
No es pot saber precisament fins on pot arribar l’expropiació, però si aproximadament el mínim i màxim que podria assolir. Els veïns no som tècnics en aquesta temàtica.
 
Risc d’inundacions
Fora necessari tenir antecedents de les inundacions sofertes a la riera de Caldes, dades tècniques si n’hi ha, i tot el possible sobre zones d’inundació.
Caldria desenvolupar aquest aspecte en un document base.
 
Risc de les cases de quedar fora d’ordenació
No sabem que implica això i fins quin punt les cases poden quedar fora d’ordenació. També es va demanar informació en aquest sentit des de fa temps i s’ha reiterat en diverses ocasions. Els veïns no som tècnics en aquesta temàtica i no tenim cap informació.
 
Declaració d’Impacte Ambiental (DIA)
Fora dels escrits que es van enviar enguany des d’Ecologistes en Acció i Ajuntaments, no s’ha fet res més.
 
El Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente no ha certificat la caducitat de la DIA. Per tant, seguim estant en la mateixa situació que mesos enrere.
 
Estudi tècnic del desviament
És altra de les peticions que s’han fet des de la Plataforma gairebé des del principi. Seguim gairebé sense avançar en aquesta direcció.
 
És cert que les administracions locals i partits polítics han fet moviments i han treballat alguns d’aquests aspectes. Però la situació és bastant semblant a la de l’inici de la Plataforma, els problemes que hem anat plantejant estan per resoldre i hi ha coses que passen els mesos i no es fan. Des de la Plataforma hem insistit, fins fer-nos pesats, sobre aquests aspectes durant les reunions que hem mantingut a l’Ajuntament de Sta. Perpètua de Mogoda.
 
Com es demana una cosa que s’ha demanat en unes quantes ocasions al llarg de mesos i mesos? Amb calma i sobrietat? La veritat, al davant no tenim un panorama que ens inspiri tranquil·litat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada