diumenge, 15 de juliol del 2012

Reunió Ajunt. Sta. Perpètua 12 Juliol

Com a coses més importants de la reunió, destaquem:


Talús
 
L’Ajuntament no sap res de l’Institut Geològic de Catalunya. Si han arribat a alguna conclusió, si han fet o faran cap sondatge, etc. Un veí explica a la reunió que un dels seus murs va caure temps enrere i que va haver de rescatar els materials penjat amb cordes del talús, amb tracció purament animal. La causa d’aquesta caiguda se situa en les esllavissades de material al talús que fa retrocedir aquest en direcció als murs de les propietats dels veïns. Altrament, s’ha de tenir en compte que els moviments del terra també afecten als carrers, que és patrimoni de l’ajuntament.

Respecte el gunitat del talús per part de l’Adif. Altre veí explica que únicament han actuat a una parcel·la, i que les obres van durar unes 2 setmanes, provocant pols de ciment a tot arreu, en condicions insalubres. També explica com un contenidor de recollida de vidre va quedar literalment clavat al terra del carrer degut al ciment de les obres, i que el camió de la recollida no va poder ni aixecar-lo. Per la informació donada pels participants des de l’ajuntament, les obres no es van ajustar a una situació regular o a la legalitat. Des de l’ajuntament ens informen que la policia municipal es va presentar i es va documentar. Els veïns demanem explicacions als representants de l’ajuntament, en quant a què pensa fer l’ajuntament.


Desviament

Resposta del Director de Ferrocarriles a les al·legacions. Els representants de l’ajuntament ens llegeixen la carta.


Es comenta àmpliament tot l’assumpte del desviament i els veïns insistim en què s’estudiï l’opció de desviament pel sector de la riera Seca des de la Generalitat. Joan Mestres es compromet a proposar-ho. En principi, aquesta opció, malgrat que aniria per dins el terme municipal de Montcada, no afecta als barris d’aquesta ciutat, ni tampoc a cap de les seves estacions. Amb el que una negativa o oposició per part de l’ajuntament de Montcada en principi no estaria fonamentada en una protesta per part del seu veïnat.

Generals
 
Els veïns insistim en què totes aquestes problemàtiques arribin al Parlament a través de les administracions, o dels grups parlamentaris de govern i/o oposició.
Des de l’ajuntament ens animen a què comuniquem tot al Síndic de Greuges a nivell particular, veí a veí. Els hi expliquem que en aquest cas l’administració acostuma a usar amenaces velades, tal i com ja hem notat, fet que esclafa als veïns. Nosaltres expressem que confiem més en el treball de reivindicació que es pot imprimir des de les AVV, i no a nivell de particulars. I que a nivell de xarxa de rodalies la la Federació d’Associació de Veïns de Sta. Perpètua podria jugar un paper important a nivell de reivindicar per la R3 i la R8. L’Alcaldessa ens recomana no barrejar la problemàtica de la R3 i la R8, fet que ens deixa fora de joc.
Reflexió postreunió: Nosaltres enteníem que tant la R3 com la R8 no donen un bon servei als ciutadans de Sta. Perpètua, i que tot forma part d’una mateixa lluita: la reivindicació del transport públic per ferrocarril. A més, hi ha la solució del desviament i l’estació central, un fet que lligava i unia els dos problemes i les dues lluites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada