diumenge, 15 de juliol del 2012

Resposta a les al·legacions (Dtor de Ferrocarriles)

Adjuntem la carta de resposta del Director General de Ferrocarriles (Manuel Niño González) a les al·legacions emeses pels ajuntaments de La Llagosta, Sta. Perpètua de Mogoda i Ripollet.



Si, al·legacions tardanes, però que posen de relleu informació nova, informació important que no es disposava abans (vegeu entrades del gener al juny al bloc de la Plataforma). Val a dir, que al juliol del 2011 encara més de la meitat dels veïns afectats directes a Sta. Perpètua i La Llagosta per aquest desdoblament no coneixien ni l’existència de l’estudi informatiu del 2008. Potser el procés d’informació pública es va ajustar a la legalitat, però el cas és que a la pràctica no va ser efectiu en el compliment del seu objectiu:
Que tots els afectats estiguin assabentats i puguin defensar els seus interessos en el termini de temps establert per emetre les al·legacions.
Si, senyors, estem en el segle de la informació i la comunicació (molt periòdic, molta ràdio, televisió, internet, xarxes socials, etc.), i malgrat tot, es va produir aquesta situació: una majoria d’afectats directament pel desviament no es van assabentar de tot fins desprès d’aprovar-se l’estudi informatiu, fora del termini legal per emetre al·legacions. Potser la clau està en què gran part d’aquests veïns són gent gran, amb un nivell cultural baixet, tot un gran avantatge per tirar aquest projecte endavant sense cap molèstia, cap obstacle al davant. Aquesta situació injusta, d’indefensió, és real. No volem senyalar al Ministerio de Fomento, ni a ningú concretament, com a causants d’aquesta situació, simplement expliquem la realitat tal i com és.
D’altra banda, no entenem aquesta resposta de què el desviament significaria deixar sense servei a l’estació de dos municipis, el de Sta. Perpètua i el de Montcada ¿!!!? L’opció que es plantejava de desviament pel sector de la riera Seca (nord del terme municipal de Montcada i Reixac) no suposava cap canvi ni anulació d’estació a Montcada i Reixac. Aquesta opció o idea perseguia canviar l’estació de Sta. Perpètua de lloc, per donar un millor servei a tots els ciutadans de Sta. Perpètua. No entenem la resposta, a no ser que en les al·legacions emeses per aquests ajuntaments, únicament es fiqués l’opció de desviament per Montcada-Masrampinyó, deixant de banda l’opció de desviament per la riera Seca. En aquesta entrada del bloc es veuen clares les dues opcions de desviament:


TORNEM A CONVIDAR A TOTS ELS PARTITS I ADMINISTRACIONS A CONSIDERAR AQUESTA OPCIÓ DE DESVIAMENT PEL SECTOR DE LA RIERA SECA. HO POSEM EN MAJÚSCULES, PERQUÈ FINS ARA PER MOLT QUE HEM INSISTIT, NO ALBIREM MÉS QUE UNA ACTITUD COM DE FER-SE EL DESPISTAT, I NO TROBEM LA LÒGICA, EL PERQUÈ. SEMBLA COM SI HAGUÉS ALGUNA RETICÈNCIA, ALGUN MOTIU QUE S'ENS ESCAPA...

1 comentari:

  1. es mas de lo mismo son posiciones interesadas de partidos fuera de tiempo y formas de cambiar las cosas dejando a los ciudadanos sin poder defenderse, pues el soterramiento de la linea a su paso por los municipios son las buenas soluciones, y en el tiempo preciso, pues en mollet, tiene firmado ya el soterramiento y desvió al centro de la ciudad. claro preguntar.

    ResponElimina