diumenge, 13 de maig del 2012

Adif i l'IGC treballen en el talús

L’Institut Geològic de Catalunya està en contacte amb l’ajuntament de Sta. Perpètua de Mogoda, i ja està treballant per esbrinar quina són les causes que estan originant els assentaments dels terrenys situats sobre el talús que travessa la R3 al seu pas pel barri de La Florida. Des de la Plataforma volem reconèixer l’atenció del govern de la Generalitat, que ha estat el que ha donat les directrius per tal que l’IGC intervingui.
Altrament, l’Adif va començar a treballar la darrera setmana en el talús, concretament a l’alçada de dues de les propietats que van notificar prèvia i oficialment el problema d’esllavissades a aquesta administració. L’actuació consisteix en fer un gunitat al talús, es a dir, la projecció d’un revestiment amb pols de formigó per tal d’assegurar els materials d’aquesta paret amb verticalitat pronunciada. Podeu veure més detalls de la tècnica en aquest link:
Des de la Plataforma agraïm a l’Adif que hagi pres amb rapidesa la determinació d’actuar, desprès de les darreres cartes dels veïns i l’Ajuntament. Sens dubte, aquest fet proporcionarà seguretat i confiança als veïns que realment ho necessitaven. Tanmateix, pensem que donat que encara no coneixem que és el que origina els assentaments en la part superior del talús, hagués estat més correcte esperar a tenir tota la informació abans de decidir quina actuació s’havia de fer. Esperem, sincerament, que l’actuació sigui efectiva i que en el futur se solucionin els problemes també en la resta del talús afectat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada