dimarts, 11 de juny del 2013

Proposició no de Llei d'Izquierda Plural


OI QUE NO US LA MENJARÍEU???
 

Als afectats per la R3 tampoc ens agraden els productes que han caducat. Fixeu-vos en la taronja, ja d’entrada el seu aspecte (i el sentit comú) ens aconsella que el seu interior no deu ser gaire bo per la salut. A continuació us informem sobre altre pas més de la classe política en relació a la R3 i la R8.
La Izquierda Plural, el Grup Parlamentari format per IU, ICV-EUiA i CHA, va presentar a finals de maig una proposició no de llei al Congrés dels Diputats en la que insta al Govern Central a:
1.    Arxivar la Declaració d’Impacte Ambiental, atès que el termini per formular-la va vèncer el 19 de febrer de 2012.
2.    Reiniciar el tràmit d’Avaluació Ambiental des de la Fase 1, tenint en compte a més entitats (incloses les veïnals) i als veïns que comparteixen el límit de propietat amb el ferrocarril.
3.    Realitzar un nou estudi informatiu per tal de contemplar:
a)    La integració del projecte dins la nova planificació d’infraestructures de l’Estat que substitueix al PEIT.
b)    La inclusió de les alternatives de traçat proposades pels Ajuntaments de Sta. Perpètua de Mogoda i La Llagosta, i per Ecologistes en Acció per la intermodalitat entre R3 i R8.
c)    La determinació de mesures correctores i compensatòries de l’actuació per la minimització dels riscos geològics, d’inseguretat per intrusisme i passos a nivell, les afectacions sobre permeabilitat urbana i l'emissió acústica i de vibracions.
d)    Les repercussions que pot generar el planejament territorial i urbanístic vigents, intentant no infringir-lo, i en cas imprescindible, elevar l’expedient al Consell de Ministres.
 
4.    Realitzar les obres de la futura estació de Sta. Perpètua de Mogoda sobre la R8, amb referència B-239 de Projecte constructiu acabat, a la major brevetat possible, amb el mínim impacte ecològic i urbà i en col·laboració amb les institucions i entitats del territori.
 
Des de la Plataforma animem a entitats, partits i institucions a seguir lluitant per una xarxa ferroviària digna, digna per tothom, pels usuaris i pels ciutadans de Sta. Perpètua i La Llagosta. I també una xarxa ferroviària justa amb el territori i el medi ambient.
Per acabar, volem deixar a l’aire, per donar idees, que ja fa mooooolt temps (mesos i mesos i mesos) que la Generalitat de Catalunya es va comprometre a fer una prospecció geotècnica del talús que travessa la R3 al seu pas per Sta. Perpètua. A dia d’avui, únicament l’Adif ha fet prospecció al pati d’una casa que limita amb la R3. La resta de veïns afectats per esquerdes i moviments de terres a les seves cases encara continuen esperant a què l’Institut Geològic de Catalunya comuniqui quan començarà a dur a terme la prospecció. No ens agrada haver de fer aquesta crítica, però és necessària, tant necessària com recuperar la tranquil·litat a la teva pròpia casa. Viure a una casa amb esquerdes que segueixen evolucionant en negatiu, angoixats i vigilant contínuament les parets i el terra...és una situació que no admet excuses, ni paciència. Com és que no ho acabeu d’entendre? Punyetes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada