dissabte, 29 d’octubre del 2011

QUI SOM?

Som veïns de La Llagosta i Sta. Perpètua de Mogoda que patim la proximitat del pas del tren a les nostres cases, durant dia i nit, tot l’any. Patim les xiulades del tren i les nostres cases tremolen. També patim quan es fan tasques de manteniment a les vies, ja que aquestes es fan durant la nit i fins altes hores de la matinada, provocant sorolls a escassos metres de les cases que no deixen dormir als veïns. Hem tingut prou paciència amb la contaminació acústica que a dia d’avui és insuportable.
Al 2010 ens vam assabentar de què existia un estudi informatiu aprovat per l’administració, per tal de traçar una via més al costat de l’existent. Això agreujaria de forma contundent la nostra situació. És més, pensem que a la Ciutat Jardí La Florida no hi té cabuda un projecte d’aquestes dimensions, perquè canviaria l’essència d’aquesta zona. De fet, els carrers de les rodalies de l’estació de tren són d’un sentit, pel que difícilment podrien absorbir tot el trànsit que es generaria si augmenta la freqüència de trens. Podeu fer-vos una idea d’aquest aspecte si aneu a agafar el tren a La Llagosta, on, tot i que el carrer de l’estació és ample i de dos sentits, acostuma a haver saturació amb l’arribada de trens. El desdoblament de la via de tren afectaria als carrers del costat de la via, i també als que estan allunyats d’aquesta i que farien de sortida de l’estació.
Ens hem constituït com un moviment veïnal desvinculat de filiació política. La nostra actitud és la de sumar esforços i treballar fins arribar a resoldre els problemes existents i els nous que les administracions ens volen crear. Recolzem el tren com mitjà de transport, però no a costa de la salut de les persones, ni de les seves llars. La via de tren suposa una fractura urbana al llarg de més de 2 km, i ja és hora de corregir aquesta situació.
Veïns de La Llagosta i Sta. Perpètua, junts per defensar els nostres drets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada