divendres, 7 de març del 2014

Dimissió del portaveu de la Plataforma





Desprès d’aproximadament dos anys i set mesos de dedicació a la Plataforma d’Afectats el portaveu ha decidit dimitir al·legant raons personals.

Des del principi ha estat un camí ple d’obstacles i moltes dificultats, sense mitjans a l’abast per poder-los superar. Assolir cada objectiu ha costat un esforç important. Els darrers mesos, del juliol al febrer, han acabat desgastant la il·lusió i ganes de treballar del portaveu que ha decidit que és hora de què la Plataforma sigui liderada per algun altre.

S’ha de mirar l’horitzó amb optimisme valorant tot el que s’ha aconseguit entre el 2011 i el 2014, gràcies a l’empenta, impuls i insistència de la Plataforma i del seu grup de treball. A mode de resum:


  • Elaboració d’un manifest per a la xarxa de rodalies a La Llagosta i Sta. Perpètua de Mogoda i l’adhesió per part de 13 entitats.
  • Introduir els problemes que crea la R3 i el seu desdoblament a l’agenda política local, d’igual forma que el traçat alternatiu o desviament i l’estació intermodal han acabat esdevenint altres temes recurrents en el món polític local.
  • Un posicionament polític local unànime per a la xarxa ferroviària de Sta. Perpètua de Mogoda.
  • Ressò de les problemàtiques al Parlament i al Congrés dels Diputats.
  • Ressò de les problemàtiques a nivell mediàtic.
  • Un estudi de contaminació acústica i vibracions en l’entorn de la R3 encarregat per l’Ajunt. de Sta. Perpètua de Mogoda.
  • Inspeccions tècniques per part de l’Ajunt. de Sta. Perpètua de Mogoda al talús.
  • Escrits jurídics al Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente per part d’Ecologistes en Acció en relació a la caducitat de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) i altres aspectes de l’estudi informatiu de desdoblament aprovat al 2008.
  • Escrit jurídic enviat pels Ajuntaments de La Llagosta i Sta. Perpètua de Mogoda al Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente en relació a la DIA i altres aspectes de l’estudi informatiu.
  • Sondatges de l’Adif del març de 2013 al talús.

El portaveu i el grup de treball donen les gràcies a les entitats, partits polítics i persones a títol personal que han recolzat a la Plataforma d’una forma o altra entre el 2011 i el 2014.

És aquesta una lluita a llarga distància, de resistència. És per això que és convenient que hi hagi recanvis en el lideratge de la Plataforma i no ens ha d’entristir que comenci una nova etapa. És necessari continuar mirant endavant i seguir caminant.

Dit tot això, fem una crida:

La Plataforma busca un voluntari entre els afectats que vulgui dedicar part del seu temps a fer de portaveu. Podeu entrar en contacte amb nosaltres a través del següent correu:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada