divendres, 19 d’octubre del 2012

El poble de tots! El tren de tots!


Davant el darrer missatge del grup de govern de CIU, aparegut a L’Informatiu 476 (pàg. 7) des de la Plataforma ens veiem obligats a contestar. No pretenem iniciar cap debat, això que quedi clar. Sabem que a alguns polítics els hi agrada perdre el temps en aquestes coses, xerrar i discutir, mentrestant els temes no avancen, es crea confusió i es van desgastant les energies i l’esperança dels ciutadans. Però nosaltres no som polítics, som ciutadans, i per tant no perdrem temps en marejar la perdiu.

Nosaltres el que volem són resultats, no excuses o declaracions solemnes que intoxiquen a la gent. Donem un repàs al que tenim fins ara:


1.    Encara no sabem res del problema del moviment de terra que està creant  desperfectes a les cases i murs dels veïns, però també als carrers i voreres. No havia d’intervenir l’Institut Geològic de Catalunya per directriu del Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat Lluís Recoder? Doncs bé, els veïns segueixen esperant resultats, segueixen angoixats pel que està passant a les seves cases i també a les voreres i quitrà del carrer.

VOLEM RESULTATS!

2.    Ha arribat un punt en què gairebé no ens creiem res, i des de fa ja mesos no ens arriba informació directa des de l’ajuntament de Sta. Perpètua, sinó que ens arriba tot a través de L’Informatiu. Ens sentim menyspreats pel propi govern del municipi on vivim. Necessitem proves, documents oficials on aparegui que allò que diuen als medis de comunicació que s’ha demanat, realment s’ha demanat. I òbviament, necessitem la resposta de la Generalitat  en document oficial. Els polítics amb experiència coneixen perfectament que amb l’administració s’ha d’anar així sempre.


VOLEM JUSTAMENT AIXÒ, RES DE PARAULES QUE PUGUI ENDUR-SE EL VENT!

 

3.    La Generalitat podria estudiar a nivell tècnic l’opció de desviament amb estació central per la R3 i R8 a l’alçada de la Granja Soldevila plantejada per la Plataforma. Seria un avanç cabdal de cara al futur presentar-se davant el Ministeri de Foment amb un estudi tècnic del desviament com argument sòlid, perquè Foment tingui en compte l’opció de cara al projecte definitiu. Tant el govern local com el de la Generalitat tenen el recolzament de la ciutadania en aquest sentit al darrera. Quin és el problema?

A Montcada i Reixac, segons tenim entès, va ser el propi ajuntament que va encarregar un estudi a una empresa privada per soterrar el traçat de la via del tren. I aquest estudi va ser bàsic per aconseguir l’aprovació del projecte definitiu per part del Ministeri de Foment. Si és que es poden fer moltes coses, rendir-se i lamentar-se és de mandrosos, i la competència o no competència d’una administració és una resposta que ja va passar a ser fa molt de temps una excusa vella, esberlada, sense força.

 
VOLEM UN ESTUDI TÈCNIC DE L’OPCIÓ DE DESVIAMENT PLANTEJADA PER LA PLATAFORMA!

 

4.    Tenim el mateix partit polític (CIU) al govern local de Sta. Perpètua de Mogoda, al de La Llagosta, a la Diputació de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya. No defensava aferrissadament aquest partit l’interès dels catalans davant Madrid?


S’HA DE TREURE PARTIT D’AQUESTA SITUACIÓ POLÍTICA. LA MILLORA DE LA XARXA DE RODALIES ÉS UNA NECESSITAT A CATALUNYA!

 

5.    L'opinió del grup de govern de CIU que surt a L’Informatiu conté alguna imprecisió que no ajuda més que confondre més a la gent. Que és això “d’alguns municipis veïns també s’han posicionat en contra de les nostres demandes?” Únicament 1 municipi s’ha posicionat en contra (Montcada), però de l’opció de desviament que proposàveu vosaltres, els grups de govern dels ajuntaments; una opció d’obres faraòniques que xocaven de front amb els interessos dels ciutadans del municipi de Montcada i que nosaltres des del principi vam veure que era inviable.

 

6.    Nosaltres no juguem ni amb el municipi ni amb el veïnatge, som veïns afectats de ple a les nostres cases per una problemàtica greu i que el Ministeri de Foment té previst agreujar encara més en el futur. Alhora som veïns que volem un transport de rodalies de qualitat al municipi. No ens podem permetre el luxe de “jugar” amb res ni ningú.

 
Ara més que mai, el que necessita aquest país són polítics compromesos de veritat, honestos, lluitadors, i no gent gastada pel sistema. Gastin les seves energies en batallar per aconseguir “resultats positius” pels ciutadans. És que els ciutadans sempre hem de perdre totes les batalles en el municipi de Sta. Perpètua? Un municipi amb tants polígons industrials, tant a prop de Barcelona, com és que se’ns tracta així?
 
Persuasió, insistència, valentia, intel·ligència, inventiva, coratge, poder de negociació, honestedat, sacrifici; aquestes són les qualitats que ens agrada veure en un polític responsable d’un càrrec públic.
 

Polítics, res d’excuses: eficàcia i eficiència, que per això cobren, per representar deixant-se la pell els interessos dels ciutadans!

1 comentari:

  1. Per fi, quatre veritats ben dites.
    Que facin el que han de fer: política amb majúscules i no jocs de mans.

    ResponElimina